keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Suunnitelmien muutos

Meille ei tulekaan koiraa, koska enemmän laskeltuani ja asioita ajateltuani, se ei ole taloudellisesti kovin fiksua ja tiukka rahatilanne taas stressaisi minua vielä lisää.
Ihan koiranpennun hakeminenkin Ahvenanmaalta olisi kauheaa sumplimista, koska laiva-aikataulut eivät ole kovin avuliaita ja siihenkin uppoaisi parisataa, jos miehen kanssa kahestaan mentäisiin auton kanssa.

Ärsyttää, että meni jo aika monelle kertomaan koirasuunnitelmista, vaikka pelkäsin, että vielä käy näin. Nyt saa sitten taas kertoa, että ei olekaan koiraa tulossa (joka tosin on vanhempieni mielestä luultavasti ihan hyvä päätös).

Tällä hetkellä olen hiukan hukassa muutenkin. En ole saanut kesätöitä, joten päädyn isälle luultavasti töihin, joka ei nyt ole kovin paha, mutta joudun olemaan sen takia erossa miehestä aika pitkään (kaksi viime kesää oltu yhdessä n. 90% ajasta) ja päädyn äidille asumaan ja kuuntelemaan siskojeni kinastelua.

Opiskelutkin on alkanut mietityttää. Onko tämä ala sellainen, jolla viihdyn aikalailla loppuelämäni ja pystyykö esim. tutkimusryhmässä työskennellessä elättämään perhettä. Tutkimuksella kun ei oikein rikastu, ellei saa jotain patenttia johonkin lääkkeeseen tai toimi yksityisellä sektorilla.
Pidän kyllä tästä alasta ainakin opiskelualana, mutta työllisyys ja palkkaus vähän arveluttaa. En haluaisi filosofian maisterin papereilla kuitenkaan istua kaupankassalla loppuelämääni.

Pienoinen identiteettikriisi käynnissä, kun en enää olekaan se tyyppi, joka pärjää lähes lukematta kokeissa, koska yliopiston opiskelutavat eivät sopi minulle kovin hyvin. Itse olen parhaimmillani tilanteessa, jossa opiskelijoita aktivoidaan juuri yläaste/lukio tyyppisellä kyselyllä. Massaluennot ja kotona lukemiset on niin paljon helpompi skipata tai tehdä luennollakin jotain ihan muuta, jos aihe ei kauheasti kiinnosta. Mutta tämän kevään haut menivät jo, joten ainakin vielä ensi vuoden luen biokemiaa ja toivottavasti into heräisi taas.

Onneksi minulla on kuitenkin hyvin suurin osa asioistani. Ihana avomies, kannustava perhe, mukava harrastus joka auttaa rentoutumaan jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti