lauantai 22. tammikuuta 2011

Joitain lempijuttujani kodissamme

Esittelen muutamia juttuja, joista pidän todella paljon kodissamme.

Mittamari


Tuosta yllä olevasta lisäkannenkohdasta saa hyvin vatkaimen sisään kulhoon ja isompi osa kantta suojaa roiskeilta. Toivoin tätä mummilta joululahjaksi, koska tämä tekee esimerkiksi kermavaahdon vatkaamisesta huolettomampaa. Kerran on jo ehditty käyttää, kun tein mustikkarahkaa :)


Tämä on myös toinen joululahja. Äiti innostui viime syksynä mosaiikkitöistä ja teki minulle tälläisen kissapannunalusen. Aivan ihana sanon minä. Äidillä on myös samanlainen vihreäsävyisenä (sopii sinne keittiöön).


Tämän yksilön saimme miehen vanhemmilta tuparilahjaksi ja minulla on vielä toinen. Kyseessä on rahi, josta saa patjan. Poistamalla tuon päälikankaan alta paljastuu kolmikerroin taiteltu patja. Helppo tapa lisäpatjan pitämiseen vieraiden varalta.


Arkikäytössä nuo rahit toimivat sohvan jatkoina, joissa on hyvä pitää jalkoja suorana. Noutoruokaa syödessä nuo taas toimivat usein pöytinä.


Tämä kuva on pikkuvessan peilikaapista. Peilikaappi ei itsessään ole kovin erikoinen, mutta kaksi vessaa on todella kiva asia ainakin minun kannaltani. Kokonainen peilikaappi vain minun purkeilleni ja vielä lavuaarin vieressä metallinen rullakori kolmella korilla, joissa ovat meikkini ja esim. hiustenkuivaaja. Tuossa kuvassa on vain puolet peilikaapista näkyvissä. Toki miehelläkin on samankokoinen peilikaappi omassa käytössään (ja paljon vajaampi kuin minun).


Tämä viimeinen löytyy yöpöydältäni. Lamppu, jonka sain jo kolme joulua sitten lahjaksi (siitäkin jo niin kauan..). Tässä ei ole erillistä katkaisijaa vaan se syttyy kosketuksesta. Ensimmäinen kosketus: himmeä valo, toinen: kirkkaampi, kolmas: kirkkain ja neljännellä se sammuu. Eli unisena, kun pitää nähdä vaikka kuinka paljon kello on, tarvitsee vain osua lampun metalli osaan ja himmeä valo syttyy. Parilla uudella kosketuksella lampun taas saa sammumaan nopeasti, jos saa jatkaa vielä unia.


Toki listaan voisi lisätä myös läppärini ja sänkymme, mutta nämä ovat mielestäni mielenkiintoisempia.

2 kommenttia:

  1. Vähänkö rahi on saatu hyödynnettyä hyvin! Ei vie patja(t) turhaa tilaa sängyn alta samalla keräten pölyä (kuten meillä), vaan se on hyötykäytössä kunnes tarvitaan toiseen tehtäväänsä! Harmi ettei meille mahdu, muuten oisin heti ehdotellut miehelle tuollaisen hankkimista :)

    Ja yöpöydän lamppu on kans jännä keksintö, mulla on semmonen wake up-light, josta saa säädettyä valon kirkkautta sekä lukulampun ominaisuuteen ja sitten voi kirkastaa tai himmentää kun on menossa nukkumaan ja laittaa herätysvaloksi sopivaa valaistusta vaikka se kirkastuukin puolen tunnin ajan. Mutta tuo on kiva keksintö, kun koskee vain ja hups, valo tuli :)

    VastaaPoista
  2. Sain ton lampun äidiltä, joka oli kaupassa ite jostain syystä koskenu lamppuun ja ihmetelly miten siihen nyt valo tuli. Lopulta tajus että ihan vaa kosketuksesta eli toi on oikeesti hups, mitä mä tein lamppu :D

    VastaaPoista