keskiviikko 11. elokuuta 2010

It wasn't supposed to go like this...

Eilen aloin taas laskeskelemaan miten pärjään opintotuella ensi talven. Järkytyksekseni bussimatkat maksavat yli tuplasti enemmän kuin olin ajatellut... ja tämä ikävä kyllä johtaa siihen että kuukaudessa tulevat kiinteät kulut ylittävät opintotuen satasella. Näihin kiinteisiin kuluihin olen laskenut vuokran, bussimatkat, netin, sähkön jne.
Enpä taida sitten paljon ostaa tavaroita, jos en saa jostain muualtakin rahaa (alkaa vaikuttaa siltä että pitää tehdä ympäri vuoden töitä).

Nyt kyllä vielä sisustan kämpän elinkuntoon. Eli siis pesukone on vielä ostettava, samoin pyykinkuivausteline ja verhoja. Viime kuun vuokra tulee reilun viikon päästä ja sille on keksitty jo ihan liikaa käyttöä (maksan poikaystävälle sängyn ja yöpöydän ja vuokra pitää maksaa).

Tänään heräsin ja huomasin, että en ole työkunnossa (kipeä kurkku, suuret imusolmukkeet, lievä kuume ja kuivat suupielet) ja nyt olen sitten sairaslomalla. Olo ei ole kauhean mukava, koska veto on poissa ja kurkku ja suupielet vaivaavat nyt.


Muutenkin keväällä luulin vielä, että päädyn opiskelemaan kemiaa (=en pääse opiskelemaan biokemiaa) ja muutan Helsinkiin kavereiden kanssa tai soluun. Nämä muutokset (biokemia + poikaystävän kanssa muutto) ovat mukavia muutoksia, mutta ne osoittavat ettei elämä mene aina niin kuin on luullut.

Keväällä tavoitteeni oli myös pärjätä ilman opintolainaa ja tekemättä töitä talvella. Nyt tavoite näyttää mahdottomalta. Tulevaisuus näyttää joudunko syömään säästöni kokonaan heti ensimmäisen vuoden aikana.

Stresaannun varsin helposti, joten vaikealta näyttävä rahatilanne ja sairastaminen eivät ole kovin kiva yhdistelmä.

Odotan silti edelleen innolla opiskelujen alkua ja muuttoa. Mutta jos jollain sattuu olemaan tiedossa ensi lauantain loton voittonumerot niin olisin kiitollinen tiedosta :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti